Sesonkipostia: syyskirje

syksysesonki_siili_2Keltaisia lehtikasoja ja pimeitä iltoja!

Hellekesän laannuttua ensimmäiset pakkasyön jälkeiset aamut tuntuu piristävän raikkailta. Vaikka kylmä tuuli ja veto saakin nivelet kolottamaan, on syksyssä paljon  säkenöiviä piirteitä. Somessa on viime aikoina irvailtu perinteiselle villasukat ja dekkari-mielikuville, joita syksy kirvoittaa ihmiset viljelemään kuvissaan ja lauseissaan. Mutta c’mon, kuka niistä ei nauttisi! Ainakin näin kroonisen kipupotilaan näkökulmasta ilta, jona saa käpertyä sohvan nurkkaan, nauttia hyvästä lukemisesta ja hörppiä kuumaa (villasukat jalassa!), on jotain mitä toivoisi saavan lääkäriltä reseptillä. Talvi on ainakin itselleni usein haastavampaa aikaa reuman kanssa, joten jokaikinen kroppaa rentouttava ja ajatuksia kivusta vievä keino on enemmän kuin tervetullut. Olipa se sitten kuinka sesonkikliseinen tahansa.

syksynkirje

Syksy on sekä päättymisen että alkamisen aikaa. Muistan jo lapsena kokeneeni syksyn jopa voimakkaammaksi ”uuden alun ajaksi” kuin uuden vuoden, ja se lienee koulun ansiota. Uusi luokka, uudet oppiaineet. Tuo kihelmöivän innostava ja jännittävä fiilis valtaa usein myös näin aikuisena, kun aherrus ja uudet haasteet häämöttävät rantaloikoilun ja kesägrillausten jäädessä taa. Ja se on inspiroivaa!

Tämän ulkomuotouudistuksen myötä Tukisukka siirtyy vuodenaikoja mukailevaan sykliin. Uusi sesonkipostia-kirje ilmestyy blogikirjoitusten ohessa muutaman kerran vuodessa kertoen, mitä on luvassa tai mitä oleellista reumaan liittyvää kannattaa huomioida.

kalenteri_lokakuu

Lokakuussa Tukisukan toimisto käy mm. tutustumassa Reumaliittoon, ja viikolla 42 vietetään valtakunnallista reumaviikkoa. 12.10 on maailmanlaajuinen reumapäivä, World Arthritis Day.

syksysesonki_sieni

Tukisukka on nyt myös Instagramissa! Laita tili seurantaan, reumajuttujen väliin saattaa pujahtaa välillä jotain muutakin arjen piristystä.

Sähköpostiosoite on vanha tuttu tukisukkablogi@gmail.com, jonne voi lähettää risut, ruusut ja männynkävyt, ideat ja kysymykset.

Iloista syksyä – älä unohda niitä villasukkia 😉

Rakkain terveisin, Piia